Thursday, August 20, 2009

kenangan.

Assalamualaikum..
Hai.. ;)

Tadi aku masuk um utk kali terakhir kot.. Anta jubah, amik transkrip.. em.. xsgka 4tahun berhempas pulas ngan buku, lecture, n sume halangan, akhirnya selesai juga aku melalui satu fasa dlm hidup aku.. fasa sbg seorang pelajar.. mgkin lpas ni juga.. if aku continue my study.. cuma mgkn lpas stahun kerja kot.. lgpun, aku pn ada tanggungan.. umi n adik-adik aku...

em.. msa dlm um td.. terasa sedih n syahdu lak.. ahaks!! terkenang balik zman2 blajar.. zaman giler2.. zmn enjoy n nakal2.. huhu.. cepat sunggh masa berlalu.. tanpa aku sedar, aku sudah pun berjaya tempuhi smua tu... msa drive ke um td, aku terpk... msa aku drive ke um stp hari utk attend kuliah dlu, aku xpernah terpk pun yg hr ni aku drive ke um utk pk hal ini.. eh, pe yg aku merepek ni.. huhuh... y penting, smua tu dah jadi memory terindah buat aku..

Orang kata, lupakan kenangan, cipta kejayaan.. tp bg aku... kenangan xharus dilupakan.. at the same time, kejayaan harus dicipta dan pengajaran berguna dr kenangan dijadikan panduan..

dah terlanjur tulis mlm ni.. (skrg dah pukul 12.08 am waktu malaysia).. aku pn sbnarnya xtau nk tulis apa... kerana pe yg aku tulis menggambarkan hati aku... dan buat masa ni hati aku bnyk berkecamuk dgn pelbagai mslh hati dn jiwa.. huhu.. Tp xpe la... it's a normal one... aku pun xtau smpai bila aku jd mcm ni...

kalau sentuh bab bab jiwa,, kwn2 aku mesti tau.. bagi aku lah bab bab ni.. ahaks!. aku memang suka menghayati kehidupan... keranan kehidupan mematangkan aku... Aku hairan macam mana bleh ade orang yang melalui kehidupan tanpa penghayatan..

maksudnya, buat ikut suka hati dan perasaan... menghayati kehidupan bukan semudah menghayati kata-kata indah dari novel atau puisi, tetapi menghayati setiap kejadian yg penuh berhikmah.... Sungguh, terlalu bnyk hikmah dlm hidup ini... tapi diri kita hamba yg hina ini, sering saja terlepas pandang akan hikmah tersebut kerana sudah terbiasa. mungkin?.

Alhamdulillah, kehidupan aku selalu teruji... tapi ia membuatkan aku lebih berdikari dan menghargai kehidupan... Aku menunggu masa.. kebahagiaan pasti akan datang dlm hidup aku.. suatu masa nanti.... ;)

8 comments:

  1. taknak update cite jalan2 ke?
    hehe..

    ReplyDelete
  2. nak jugok... cumo xdop modal lg nok tuleh.. hehehe ;) (jiwa kacau..!!)

    ReplyDelete
  3. rilek la.
    bak kate p.ramlee..COBAAN~ hehe.

    ReplyDelete
  4. oOOo izza..izza keno ado~! kakaka

    ReplyDelete
  5. mosazu: hehehe.. adekah sabri nganyim molep itu~??

    ReplyDelete
  6. huhh ini btol2..bukan cobaaan..bapo kali nok oyak nim?! :D

    ReplyDelete

What do U think?