Friday, September 4, 2009

Homework from Arasis.

Alhamdulillah.. lepas terawih aku berjaya menahan mata daripada mimpi-mimpi y xindah.. hehehehe.. kali ini xtido lepas terawih.. sbb, aku nk Luangkan sekejap masa utk jawab homework y diberi oleh cik arasis. hee ;)

walaupun simple tapi susah gak. tp akan jawab sejujur-jujurnye.. jgn ade y terasa ye.. ;p
  1. Write 3 INTERESTING FACTS about the person who tagged you.
  2. Write 10 INTERESTING FACTS about yourself or your hobby.
  3. Tag 7 DESERVING RECIPIENTS and describe them.
  4. Inform the tagged person.

3 INTERESTING FACTS about the person who tagged you.

1. Emm, nama dia Nurul Izza.. interestingnye, maksud nama die cahaya kemuliaan (if i'm not mistaken..) em, very sweet.. suits her (jange perase deh..!!!)

2. My roommate for 2 years at MRSM Jeli (memang jodoh xleh pisah 2thn.. hee).. and also my "roommate" at KMK.. (time dilanda musibah hr tu tumpang bilik die.. heehee)

3. A good listener.. Everything I share with her... n she is my best friend eva..!! (Insya Allah.. jange duk wat peranga deh.. haha)

10 INTERESTING FACTS about yourself or your hobby

Em.. interesting fact..?? huhuu.. ade ke..?? nothing special... but I'll share my hobies okay.. ;)

1. Travelling.. huhu.. dalam BM mksudnye melancong.. bahasa kelate berDerak.. hehehe.. If bab2 jalan ni, bagi kat aku la.. kalau boleh satu dunia aku nk gi brjalan-jalan.. Jauh perjalanan luas pemandangan..!! hehe

2.Driving... ha, jgn xcaye pulak.. aku boley drive KL-KB non stop..!! stop la utk smyg n selebihnye meneruskan perjalanan.. hehe.. aku xkesah if co-pilot kat sblah tdo.. tp bila dah start drive tu memang xkenal erti ngantuk n letih.. tunggu malam karang nk tdo baru la rasa habis lenguh2 badan.. heee

3. adventurous activities... aku suka aktiviti2 mcm ni.. outdoor activities.. flying fox.. jungle tracking.. abseiling.. snorkeling.. skytreck.. n sume2 lah.. waaah, bestnye if leh buat lg.. paling y xleh lupa skytrack 5km dr tanah.. memang seram sejuk tp very very exciting.. memang mencabar.. bila buat aktivit2 ni, buat aku lebih tough dlm menempuh cabaran hidup.. ;)

4. Reading.. buku2 motivasi first ranking aku lah.. then aku suke gak bc majalah spt dara.com, nur, anis, mingguan wanita n mcm2 lah.. leh tmbah pengetahuan, especially tentang kehidupan.. That's why I love reading.. ;)

5. Beach.. I luv beach... very much!!!

6. writing... huhuuhu.. that's why some of my friend labelled me as "jiwang" girl.. heee.. I don't care, okay..!!! ;p. as long as I got satisfaction with my writing.. xkisah la puisi ke, novel ke, cerpen ke... Tp utk my personal collection aje.. xpernah publish kat mane2 majalah or penerbitan lg sume karya2 aku tu.. hehe... nanti org tergelak pulak.. well, writing dah mcm sebahagian hidup aku.. ;) every night I will spend about 10 minutes writing in my diary... ;D

7. Cooking.. hehehe.... jangan terkejut... I luv cooking.. wpun xleh nk tandingi masakan umi aku.. walaupun adik bradik aku slalu kutuk2 n compare masakan aku dgn umi.. tp I don't care also... for me, nak makan, makan.. if xnak makan, sudaaaaaaa... ;p

8. Posing dpan camera.. hehehe.. I xsuke jd org di blkg tabir camera.. hihi.. kalau boleh biarla ada sket muka i dlm gmbar.. walaupun bucu baju je.. kikiki... bukanla nk mencupub.. tp, buat kenangan.. nanti kan bile tnjuk kat anak cucu at least ade bukti.. hehehe

9. Em.. skrg ni FB pun tmasuk dlm hobby.. sehari if xbukak FB xsah.. hee.. ntah bile akan tinggalkan FB ni.. mungkin bile da kawin n anak dua tiga kot.. uupppsss..!!! ;p

10. Herm.. pe lg ek.. ha, suke gak melukis... tp jarang2 sgt.. jiwa melukis x slalu ade.. tp if ada memang duk melukis la satu hari.. huhuuu... melukis apee?? lukis pokok.! hehe


7 DESERVING RECIPIENTS and describe them.

Em, xtau nk tag sape..sume dah ditag oleh cik arasis.. xpelah, saje2 nk describe ttg my friends kat sini... bley je kan..? friends kat sini yg terlintas kat fikiran time ni je ye.. yg xtersenarai jgn terasa lak.. you all my friends, okey!! ;D

1. Izza: herm.. kat atas dah describe siap ade gmbar lg.. hehe.. enough la kan..? nanti terperasan lak makcik tuu... hihihi

2. Sabri: huhu.... my schoolmate kat Jeli.. slalu aje ade dlm fb.. hehe.. die ni pun a good friend jugak.. dulu kat sekolah jrg2 ckp ngan die.. sbb dulu die mcm malu-malu sket kot.. hikhik... pe pun, friend 4eva, okey!! ;)

3. Che Ah: Name die Nur Asiah.. kawan kat mrsm jugak.. die duk blkg aku dlu, sblh suzi.. pernah tido kat umah aku skali aje dulu msa form 5.. ikan biru yg due bg kat adik aku tu pn ada lg disimpan dlm koleksi.. hehehe.. bile lg la die nk singgah kat teratak aku ni ye..??? ;p

4: Zaitul: kawan sepermainan smpai skrg.. dr budak2 hingusan, remaja smpai dah nk jd mak org (erk.. lmbat lg, okey..!!), memang die lah kawan yg xpernah bepisah.. sorang lg amalina.. masuk tahun ni dah 13 thn kitorang kenal.. memang xbleh menipu lah kalau ngan diaorang ni.. smua dlm fikiran.. hehe

5: Najib: Em, dia ni memang la aku xpernah pn ckp ngan die masa mrsm dulu.. cuma skrg die antara yg rajin dlm buku muka selain sabri... nama glamer die abe jig tok imey.. huhu... moga2 title tok imey tu sampai bile2 la ye..

6. Kak Sa: Em, atau nama dia Samihah... nape ek, mcm dah lama xdgr citer die... singgah gak kat blog dia tp dah lama x update.. dgr2 amik master skrg... kak saaa... oooo kak saaa.....

7. Syed: Ni pun dah lama xdgr citer.. classmate kat mrsm gak... pnah gak share2 prob ngan die.. tp skrg die pun jap ade jap xde... mcm biksut chipsmore gak.. hehehe

em.... Cik Arasis.. My work is done..!! hehe.. brape markah????

p/s: thanks 4 being my friendszzzz....... ;D

7 comments:

  1. cik arasis da ngantuk,nti esk br bg markah.haha..tp dun wori,dah bc sume.

    ReplyDelete
  2. nani2....salah eja nama che'ah tu....noor asiah ek...haha...poyo je nak betul2kan.....xpe2...still terharu sebab amin simpan lagi ikan biru tu...huhu...

    ReplyDelete
  3. arasis:
    berapa markah? hehe. smlm kena ngepek dh kat fb.. hihihi ;p

    ReplyDelete
  4. che ah:
    hehe.. mestilah keep lg ikan tu.. lgpun ada kisah di sebalik ikan tu kan..?? hihihi... spatutnye ikan tu che ah punye coz it was from someone else.... hehehehe

    ReplyDelete
  5. mosazu:
    hehehe... speechless..!!! ;DD

    ReplyDelete
  6. alamak nani ingat lagi ke pasal ikan tu...ingatkan dah lupe...terkantoi plak...haha....

    ReplyDelete

What do U think?